Neuroaffektivt terapi

At arbejde neuroaffektivt vil sige at kombinere viden fra udviklingspsykologi og hjernens udvikling i arbejdet med krop, tanker og følelser.

Neuroaffektiv terapi tager udgangspunkt i den neuroaffektive udviklingspsykologi er en holistisk tilgang til forståelse af det hele menneske, der samtidig forstår menneskets udvikling som plastisk og livslang.

Mentale og kropslige tilgange

Terapiformen fokuserer på både mentale og kropslige tilgange afhængigt af, hvor i krop og nervesystem individets udfordringer er lagret. Neuroaffektiv terapis primære fokus er at løsne fastfrosne tilstande i nervesystemet og samtidig inddrages en psykoedukativ forståelse af indre ordløse tilstande. På den måde kan klienten opleve sig selv i en mere autentisk og fri form både med sig selv og i relation til andre.


Hvem kan få hjælp af denne metode?

Terapiformen anbefales til alle, der ønsker at arbejde med sig selv og forstå sig selv både i fortiden, nutiden og fremtiden på et dybere plan end blot kognitive strategier.
Fordi terapiens udgangspunkt er holistisk giver denne terapiform en nuanceret og dybdegående forståelse af personlighedens tilblivelse i et tæt samspil med de medfødte dispositioner og opvækstmiljø, og ikke mindst i en forståelse af, at mønstre og adfærd ikke er statiske men dynamiske og plastiske. Det giver et håb for og en tro på, at mennesket altid har mulighed for at skabe så optimale livsbetingelser for sig selv og sin egen udvikling som muligt.

Hvordan foregår det?

Psykologen forholder sig åben og nysgerrig i kontakten til klienten og arbejdet foregår i dialog mellem terapeut og klient.
Terapien kan foregå både som ‘Top-Down processer’, dvs. at en tanke eller en problematik bevæger sig ned i kroppen til en følelsestilstand, der ender med at blive en kropslig sansning. Eller modsat som ‘Bottom-Up processer’, dvs. at kropslig sansning eller perception bevæger sig opad, samler sig til følelser og i bedste tilfælde til en erkendelse.
Terapi med afsæt i neuroaffektiv terapi foregår derfor både som samtale og som forskellige former for kropslige tilgange, hvor der arbejdes nænsomt og subtilt med krop, bindevæv og åndedræt.


Nervesystemets tre niveauer

Neuroaffektiv Psykoterapi er baseret på en forståelse af hjernens og personlighedens udvikling og har til formål at skabe sammenhæng og samarbejde mellem nervesystemets tre niveauer:

 • Det instinktive/ sansende (det kropslige)
 • Det limbiske (det følelsesmæssige)
 • Det kognitive (det rationelle)

Overordnet handler Neuroaffektiv Psykoterapi om at hænge bedre sammen som menneske – at kunne forstå og tolke kroppens signaler, at kende sine følelsers sprog og at kunne inkludere både sanser og følelser i en kognitiv forståelse af, hvem du er som menneske. Dette er indbefattet i evnen til at kunne mentalisere, altså at kunne se og forstå sig selv og se og forstå den andens perspektiv og kunne opnå en vækst sammen i et fælles tredje.

 • “At danse med nervesystemet” Af Ulla Rung Weeke

  “Neuro affektiv psykoterapi med voksne” Af Susan Hart

  “De følsomme relationer” Af Susan Hart

  “De neuroaffektivt kompasser” Af Susan Hart

  “Den neuroaffektivt Billedbog” Af Marianne Benzen

Ønsker du en samtale?

Kontakt os for en uforpligtende samtale med en af vores psykologer.

Søs Sinnerup

+45 21 12 02 20
www.psykologsøssinnerup.dk

Mette Hedegaard

+45 61 30 60 13
www.psykologmettehedegaard.dk

Maria Holberg

Tlf.: +45 93 99 50 10
mariaholberg@protonmail.com

  Ønsker du en samtale?

  Kontakt os for en uforpligtende samtale med en af vores psykologer.

  Søs Sinnerup

  +45 21 12 02 20
  www.psykologsøssinnerup.dk

  Mette Hedegaard

  +45 61 30 60 13
  www.psykologmettehedegaard.dk

  Maria Holberg

  Tlf.: +45 93 99 50 10
  mariaholberg@protonmail.com


   Kontakt